Ziemniaki

Bulwa pędowa ziemniaka, jego jadalna część. Może przybierać różne wielkości, pokryta cienką jasnobrązową skórką.


Powszechnie znane – dostępne w Polsce – ziemniaki są bogatym źródłem witaminy C (ok. 16 mg w 100 g), a także witamin - witamina A, witaminy z grupy B (witamina B1, B2, B3, B6 i B9), witamina E i K. Zawierają też minerały - chlor, cynk, fosfor, fluor, jod, magnez, mangan, miedź, potas, sód, wapń i żelazo. Oprócz tego są źródłem białka roślinnego i cennej skrobi, czyli węglowodanu złożonego, który jest źródłem energii, niezbędnym do pracy komórek naszego organizmu.

Koszatniczka

Nie zaleca się podawania.

Zobacz nową, wygodniejszą listę!
Kliknij tutaj by przejść do nowego panelu i zobaczyć co może jeść koszatniczka.




Wszystkie treści zamieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim.
Kopiowanie, reprodukcja lub dystrybucja części lub całości materiałów bez wyraźnej zgody właściciela jest ściśle zabronione i może prowadzić do konsekwencji prawnych.

GODZINY PRACY

9:00 - 19:00

SOBOTA

10:00 - 16:00

ZAMÓWIENIA

883 901 501

SKLEP

91 885 31 31

Regulamin

Polityka